Το «Remap KM» και ο εκτοπισμός των κατοίκων στην περιοχή Κεραμεικός - Μεταξουργείο

Της Ελένης Τζιρτζιλάκη
από το Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική [nomadas@otenet.gr]

Διαβάζω στο μαύρο με λευκά γράμματα φυλλάδιο με τον τίτλο ReMap: «Το ReMap αποτελεί ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που λειτουργεί παράλληλα με την 1η Μπιενάλε της Αθήνας στην περιοχή Κεραμεικού - Μεταξουργείου της Αθήνας. Αποσκοπεί στο να δώσει μία ακόμα πτυχή στο θεματολόγιο και μεθοδολογικό πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο Destroy Athens μέσα από την εξερεύνηση της ταυτότητας της συγκεκριμένης περιοχής και την αναθεώρηση του τρόπου χρήσης ιδιωτικών και δημόσιων χώρων».
Αρχικά φαντάζει ως μια εξαιρετικά καλή ιδέα το ότι ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικό εξερευνά την ταυτότητα, όπως μας λέει, της περιοχής Κεραμεικού - Μεταξουργείου «αναθεωρώντας μάλιστα τον τρόπο χρήσης των ιδιωτικών και δημόσιων χώρων της περιοχής».
Γνωρίζοντας το Μεταξουργείο και τους κατοίκους του από τις εξερευνήσεις που εδώ και χρόνια γίνονταν από την ομάδα Αστικό Κενό και αργότερα από το Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική, τις συνθήκες κατοίκησης, καθώς παιδιά από την περιοχή ερχόντουσαν στο 87o Δημοτικό σχολείο και πήραν μέρος στη δράση το 2006 με θέμα «Ένα κενό οικόπεδο αφορμή διαλόγου κατασκευής ενεργοποίησης». Μέσα από το ΔΝΑ είχαμε αντιμετωπίσει εδώ και τρία χρόνια το ζήτημα του εκτοπισμού των κατοίκων από επενδυτές στην περιοχή. Οι κάτοικοι των κτιρίων αναγκάζονται να φύγουν όπως-όπως για να πάνε να ζήσουν σε άλλες περιοχές στην περιφέρεια της Αθήνας ή ακόμη κάποιοι μουσουλμάνοι να επιστρέψουν στην Κομοτηνή ή αν πρόκειται για άστεγους μετανάστες να βγουν στον δρόμο. Επίσης ξέραμε ότι σε πολλά εγκαταλειμμένα σπίτια είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο μετανάστες (και όχι μόνο) και υπήρχε και μια γνωστή κατάληψη.
Φάνταζε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να εργαστεί με αυτές τις ομάδες κατοίκων και να επανασχεδιάσει μαζί με τους κατοίκους χώρους και καταστάσεις όπως έγινε σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
Συνεχίζοντας την ανάγνωση, το πρόγραμμα γράφει: «είναι ένα πείραμα σε ψυχογεωγραφικούς χάρτες που δημιουργούνται μέσω μεταβατικών χώρων […] ο στόχος είναι να δημιουργηθούν διαφορετικές πιθανότητες σύνδεσης του απτού κόσμου των κτιρίων, δρόμων και αστικών χώρων με εφαρμογές σύγχρονης τέχνης κοινωνικά δίκτυα μέσα επικοινωνίας».
Τριγυρνώντας στους χώρους, οι οποίοι είναι εντυπωσιακοί καθώς είναι ποτισμένοι από πρόσφατα ίχνη κατοίκησης, που όμως τα έργα των καλλιτεχνών καμία σχέση δεν έδειχναν να έχουν με αυτούς, φάνταζαν παράξενοι άδειοι χώροι, ανάμεσα στους οίκους ανοχής, στα καταστήματα των μεταναστών και στις κατοικίες του Μεταξουργείου. Κάθε φορά που βγαίναμε αντιμετωπίζαμε τα βλέμματα κάποιων που μας κοιτούσαν σαν να είχαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το τι ήταν αυτοί οι χώροι και τι κάναμε εμείς εκεί. Μας δημιουργήθηκαν και εμάς κάποια βασικά ερωτήματα όπως: Τι χρήση είχαν πριν οι χώροι αυτοί; Οι κάτοικοί τους τι έγιναν; Πού πήγαν; Ποιος ο λόγος που όλοι ήταν άδειοι; Τι θα γίνουν μετά; Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες;
Τη συνέχεια στο θέμα έδωσε η συνάντηση με τον Manray το βράδυ της Τετάρτης στην Μπιενάλε στο Γκάζι. Ο Μανρέυ είχε έλθει από το Βερολίνο και όλο το πρωί περπατούσε στην περιοχή, ρωτούσε επίμονα να μάθει τι συμβαίνει, καθώς γνωρίζει πολύ καλά το Κρόιτσμπεργκ είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ρωτούσε τι κάνουν οι αρχιτέκτονες σε σχέση με την περιοχή, τι σχέση έχουν οι χώροι με την Μπιενάλε, πώς αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι καλλιτέχνες. Κάποιος καλλιτέχνης μας είπε ότι όταν πήγε πρώτη φορά στον χώρο που του έδωσαν μέσα ήταν κάποιοι μετανάστες, όταν ξαναπήγε είχαν φύγει. Κάποιοι άλλοι είπαν, ότι για να φύγουν αυτοί που έμεναν μέσα, τους έκοψαν το ρεύμα.
Για μια απάντηση άμεση σε όλα αυτά σκέφτηκα να τηλεφωνήσω στη Χλόη Βαΐτσου, που, όπως έγραφε το φυλλάδιο, είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον συντονισμό του εν λόγω προγράμματος. Είπε ότι σε δύο ημέρες θα έφευγε για το Λονδίνο και δεν είχε καιρό για συζήτηση. Όπως μετά έμαθα πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο στην περιοχή Κεραμεικός - Μεταξουργείο, τα κτίρια έχουν αγοραστεί από έναν επενδυτή, και ο εκτοπισμός των κατοίκων ήταν γεγονός για να μπορέσουν τα κτίρια να είναι άδεια στην έναρξη της Μπιενάλε της Αθήνας.
Τι έκαναν οι κάτοικοι; Δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν γιατί απ’ ό,τι μάθαμε τους έκοψαν το ρεύμα και έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν και να βρεθούν στο δρόμο, στην περίπτωση αυτή εκτοπίστηκαν βίαια για να εισβάλει η Τέχνη στους χώρους.
Καμία αντίρρηση για κάτι που έτσι και αλλιώς συμβαίνει όταν γίνονται επενδύσεις και αναπλάσεις περιοχών, αν και το ζητούμενο είναι διαφορετικό καθώς η ανάπλαση μιας περιοχής αφορά πρώτα απ’ όλους τους κατοίκους της. Οι καλλιτέχνες ως πρωτοπορία μπορούν να βρεθούν στο πλευρό τους και να βοηθήσουν σ’ αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε έχουν κινηθεί πολλά project Site specific art.
Αυτό που ενοχλεί αφάνταστα και είναι κακόγουστο και ύποπτο είναι ότι ένα επενδυτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται ως καλλιτεχνικό γεγονός και μάλιστα της πρωτοπορίας, παράλληλο πρόγραμμα με την 1η Μπιενάλε της Αθήνας και μπερδεύεται με νοήματα όπως ψυχογεωγραφικοί χάρτες, κοινωνικά δίκτυα, δηλαδή μ’ εκείνους που δούλεψαν και δουλεύουν ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, υπερασπιζόμενοι την πόλη και αυτούς που την κατοικούν.

Το κείμενο αυτό είναι το πρώτο σε μια σειρά κειμένων που θα ακολουθήσουν και επιθυμεί ν’ ανοίξει μια δημόσια συζήτηση πάνω στα ζητήματα: 1. του ρόλου της Tέχνης στην περιοχή· 2. του Εκτοπισμού των κατοίκων. Tι σημαίνει καταστασιακός χάρτης και ReMap· 3. της επανάχρησης στην περιοχή του Μεταξουργείου, του ρόλου του Δήμου, των επενδυτών κλπ.

86 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Epitelous!!!!
Kapoios pou thigei ena thema sto opoio exoume oloi mas euthini. Oxi mono oi organotes alla kai emeis san koino i simmetexontes kallitexnes pou parakolouthoume tin exelixi me apatheia, en gnosei mas...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συζητητές,

Δίχως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της συζήτησής σας και χωρίς να θέλουμε να εκφράσουμε άποψη για τις αναλύσεις περί τέχνης, αγοράς ή άλλων ζητημάτων που τίθενται, προβαίνουμε σε ορισμένες διευκρινίσεις μόνον προς χάριν ακριβείας:

1. Η Μπιενάλε της Αθήνας είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εδώ και δύο χρόνια παλεύει με ακατάπαυστη εργασία να διοργανώσει μια έκθεση που πιστεύουμε ότι έχει να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη και στην ανατροφοδότηση της τέχνης στην Αθήνα. Πρόκειται για νέο φορέα, ο οποίος δεν συνδέεται με κανέναν που διοργάνωσε τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν.

2. Η Μπιενάλε προσελκύει χορηγίες τις οποίες χρησιμοποιεί μαζί με τα έσοδά της από τα εισιτήρια για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της. Ο προϋπολογισμός της δαπανάται εξ ολοκλήρου σε νέες παραγωγές καλλιτεχνικών έργων και στην υλοποίηση της έκθεσης, καθώς και στο ενοίκιο που χρεώνει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

3. Η Μπιενάλε δεν έχει κανέναν συνδιοργανωτή. Οι επιδοτήσεις και οι αιγίδες δεν εξασφαλίζουν σε κανέναν άλλο φορέα έλεγχο επί των αποφάσεων. Η αυτοοργάνωση και η αυτονομία είναι συστατικό στοιχείο της Μπιενάλε.

4. Η Μπιενάλε της Αθήνας χρησιμοποιεί τον τίτλο “Destroy Athens” αφηγηματικά. Ουδεμία σχέση έχει με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στην πόλη, έστω και αν υπεύθυνοι για αυτές είναι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με άλλο έργο τους στην έκθεση. Η Μπιενάλε δεν λογοκρίνει καλλιτέχνες ούτε παρεμβαίνει στη γενικότερη πρακτική τους αλλά επιλέγει μόνον τα έργα που αυτή παρουσιάζει. Το γεγονός ότι η “Destroy Athens” περικλείεται σε έναν εκθεσιακό χώρο και διαρθρώνεται αφηγηματικά πιστεύουμε ότι δηλώνει τις αποστάσεις που παίρνει η συγκεκριμένη έκθεση από οποιαδήποτε “ακτιβιστική” χρήση της τέχνης.

5. Η Μπιενάλε δεν διοργανώνει το Remap KM. Το Remap KM είναι ανεξάρτητη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται το ίδιο χρονικό διάστημα. Η Μπιενάλε της Αθήνας ουδεμία σχέση έχει με ισχυρισμούς περί “ψυχογεωγραφίας”. Η Μπιενάλε δεν συμμετείχε στην διοργάνωση του Remap KM, δεν το χρηματοδοτεί ούτε συνέβαλε στη διαμόρφωση της εννοιολογικής θέσης του. Η Μπιενάλε της Αθήνας συνεργάζεται με το Remap KM στα εξής δύο σημεία: Πρώτον, της παραχώρησε έναν χώρο και διευκόλυνε την παραχώρηση ενός ακόμη, όπου η Μπιενάλε παρουσιάζει δύο παράλληλες εκθέσεις, καθώς και έναν τρίτο χώρο για τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων. Δεύτερον, η Μπιενάλε το επικοινωνεί ως καλλιτεχνικό γεγονός που συμβαίνει στην Αθήνα αυτή την εποχή, όπως κάνει και με πολλά άλλα.

6. Η Μπιενάλε ουδεμία σχέση έχει με αναπλάσεις περιοχών, οικιστική ανάπτυξη, εκδιώξεις μεταναστών, κλείσιμο καταλήψεων κλπ. Η Μπιενάλε διοργανώνει εκθέσεις και εκδίδει βιβλία. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενό τους, όμως οποιαδήποτε υπόνοια εμπλοκής της Μπιενάλε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες ή κερδοσκοπικές ενέργειες είναι απολύτως αστήρικτη και εμπίπτει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας που διευκολύνει τις εύκολες κρίσεις.

7. Η Μπιενάλε ουδέποτε υποστήριξε ότι κάνει ακτιβισμό, κάτι που αντίκειται ούτως ή άλλως στις αντιλήψεις της περί τέχνης. Η πολιτική, από την άλλη, με την ευρύτερη έννοια, είναι αντικείμενο της έκθεσης και οι επιμελητές της διεκδικούν το δικαίωμα να στοχάζονται επ’ αυτού με τον τρόπο που αυτοί θεωρούν δημιουργικό και χρήσιμο.

Φιλικά,

Τα τρία μέλη της Μπιενάλε της Αθήνας Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας

Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio, Αυγουστίνος Ζενάκος

Ανώνυμος είπε...

siga
siga
siga
#4: e biennale den logokrinei erga/kallitehnes?
*alla akoume stous dromous

#5: e biennale "adeiazei" enan seinergati tou
*afto legete pantou(kai apo pollous)
#6: distihos e biennale asholite me ola ta themata me "tin evriteri ennoia"...giafto kai einai mia metria
katastrofi
*alla kai pali...gia na xerete ti legete stous dromous: kapoioi estrosan ena katharo trapezomantilo gia na fane me tin parea tous kai kapoioi kakoi "kalitehnes" tous to lerosan.....
afto afora kirios ton enan apo tous treis pou an kai den einai aktivistis fenete oti ehei stoho na mpei ston politiko stivo

afta ta liga xyz

to oti eseis eisaste xyz den simenei oti emeis eimaste analfavitoi

erhonte polla akoma
meres....vdomades....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συζητητές,

Δίχως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της συζήτησής σας και χωρίς να θέλουμε να εκφράσουμε άποψη για τις αναλύσεις περί τέχνης, αγοράς ή άλλων ζητημάτων που τίθενται, προβαίνουμε σε ορισμένες διευκρινίσεις μόνον προς χάριν ακριβείας:

1. Η Μπιενάλε της Αθήνας είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εδώ και δύο χρόνια φιλοδοξεί με ακατάπαυστη εργασία να καταλάβει την εξουσία στον τομέα της τέχνης στην Αθήνα. Πρόκειται για νέο φορέα, ο οποίος συνδέεται τράπεζες, εκδότες και επιχειρηματίες.

2. Η Μπιενάλε προσελκύει χορηγίες τις οποίες χρησιμοποιεί μαζί με τα έσοδά της από τα εισιτήρια για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της. Ο προϋπολογισμός της δαπανάται εξ ολοκλήρου σε νέες παραγωγές καλλιτεχνικών έργων και στην υλοποίηση της έκθεσης, καθώς και στο ενοίκιο που χρεώνει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

3. Η Μπιενάλε δεν έχει κανέναν συνδιοργανωτή. Οι επιδοτήσεις και οι αιγίδες εξασφαλίζουν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έλεγχο επί των αποφάσεων. Η αυτοοργάνωση και η αυτονομία δεν είναι συστατικό στοιχείο της Μπιενάλε.

4. Η Μπιενάλε της Αθήνας χρησιμοποιεί τον τίτλο “Destroy Athens” προβοκατόρικα. Χρηματοδοτεί καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στην πόλη, έστω και αν υπεύθυνοι για αυτές είναι πρακτικά αντιθέτοι με την έκθεση. Η Μπιενάλε λογοκρίνει καλλιτέχνες και παρεμβαίνει στη γενικότερη πρακτική τους. Το γεγονός ότι η “Destroy Athens” περικλείεται σε έναν εκθεσιακό χώρο και διαρθρώνεται αφηγηματικά πιστεύουμε ότι δηλώνει τις αποστάσεις που παίρνει η συγκεκριμένη έκθεση από οποιαδήποτε “ακτιβιστική” χρήση της τέχνης.

5. Η Μπιενάλε μαζι με συγκεκριμένους επιχειρηματιες, διοργανώνει το Remap KM. Το Remap KM δεν είναι ανεξάρτητη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται το ίδιο χρονικό διάστημα. Η Μπιενάλε της Αθήνας ουδεμία σχέση έχει με ισχυρισμούς περί “ψυχογεωγραφίας”. Η Μπιενάλε συμμετείχε κατα μεγάλο μέρος στην διοργάνωση του Remap KM, δεν το χρηματοδοτεί ούτε συνέβαλε στη διαμόρφωση της εννοιολογικής θέσης του. Η Μπιενάλε της Αθήνας συνεργάζεται με το Remap KM στα εξής δύο σημεία: Πρώτον, της παραχώρησε έναν χώρο και διευκόλυνε την παραχώρηση ενός ακόμη, όπου η Μπιενάλε παρουσιάζει δύο παράλληλες εκθέσεις, καθώς και έναν τρίτο χώρο για τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων. Δεύτερον, η Μπιενάλε το επικοινωνεί ως καλλιτεχνικό γεγονός που συμβαίνει στην Αθήνα αυτή την εποχή, όπως κάνει και με πολλά άλλα.

6. Η Μπιενάλε σαν ένας νέος καπιταλιστικός ιός και βέβαια έχει σχέση έχει με αναπλάσεις περιοχών, οικιστική ανάπτυξη, εκδιώξεις μεταναστών, κλείσιμο καταλήψεων κλπ. Η Μπιενάλε διοργανώνει εκθέσεις και εκδίδει βιβλία. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενό τους, όμως οποιαδήποτε υπόνοια εμπλοκής της Μπιενάλε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες ή κερδοσκοπικές ενέργειες είναι απολύτως αστήρικτη και εμπίπτει στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας που διευκολύνει τις εύκολες κρίσεις.

7. Η Μπιενάλε ουδέποτε υποστήριξε ότι κάνει ακτιβισμό, κάτι που αντίκειται ούτως ή άλλως στις αντιλήψεις της περί τέχνης. Η πολιτική, από την άλλη, με την ευρύτερη έννοια, είναι αντικείμενο της έκθεσης και οι επιμελητές της διεκδικούν το δικαίωμα να στοχάζονται επ’ αυτού με τον τρόπο που αυτοί θεωρούν δημιουργικό και χρήσιμο.

Φιλικά,

Τα τρία μέλη της Μπιενάλε της Αθήνας Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας

Ξένια Καλπακτσόγλου, Poka-Yio, Αυγουστίνος Ζενάκος

Ανώνυμος είπε...

γαμώ την τεχνη σας...

Ανώνυμος είπε...

kai re paidia
as milisei kapoios ston zen
e biennale xekinise
mporei na allaxei rouha
den hreiazete na mas deihnei poso kourasmenos k ai talaiporimenos einai
les kai einai o iper-kallitehnis
kai kala
rixe ena hamogelaki stin camera
gia sena to eftiaxes to panigiri

Ανώνυμος είπε...

Agaphth kyria Tzirtzilaki,
Poios (i na leme posoi?) merokamatiaris viotehnis Ektopisike apo to ergastirio tou gia na kaneis to loft sou stin plateia Psirri? Pos fantazesai oti o idioktitis ton petaxe exo, otan tou prosferes 10 fores megalytero enoikio? Les na tou ekopse to revma? Na esteile bravous? Isos afto. Tha daneistike kapoious apo tous bravous, tou varonou Raptaki, filos sou fantazomai...

Ανώνυμος είπε...

είναι τέχνη ή η τέχνη μας τελείωσε;

Τα καμένα δάση και ο αέρας στρώνουν με συγκλονιστική επιμέλεια στα κεφάλια μας, τις στάχτες που δημιούργησαν οι κερδοσκοπικές διαστροφές του καπιταλισμού. Με την σταχτή στα μάτια λοιπόν, όρμησα Barouak ίδιος στην 1η biennale των αθηνών. Με βοηθό τους χορηγούς περιπλανήθηκα σε ένα περιβάλλον ιδανικό για κλειστοφοβικούς.
Οι 7 μέρες της δημιουργίας μπροστά μου… το χάος και το έρεβος live… πίστευε και μη ερεύνα, ακολούθησε το δρομολόγιο. Ο active δρόμος για την τέχνη και την ζωή είναι κέρδος καλέ μου. Κενά μυαλά με ονόματα και διευθύνσεις, ο αγαπημένος μου Ξενάκης μου μιλά στα γαλλικά, αλλά εγώ τα μόνα γαλλικά που ξέρω είναι του στιλ γαμώ την παναγίας σας, αλλά και τα αγγλικά μου είναι στο επίπεδο του fuck off .
πολεοδομικοί χάρτες, video,ταινίες ,τηλεόραση, παραμύθια…
…μα πουθενά λάσπη …
Η ανησυχία του κλειστοφοβικού, τσιμεντένιο τείχος Παλαιστίνη, Γκουαντάναμο. Άλλος ένας βλάκας με φουστανελά, άλλος ένας Άνθρωπος στη φυλακή…
Το λάθος στο μοντάζ, ο εμετός θα έπρεπε να γυρίζει πίσω. Καρέκλες, ποτάμια, δωμάτια, εξωτερικοί χώροι, heavy metal, σκουπίδια… όλα μοιάζουν διαφήμιση .
ΠαπαΣωτηριε της τέχνης αναπλάθεις τις ψυχές μας και τον ναό που βρίσκεσαι . Πουτάνες, Περιθωριακοί, Μετανάστες, Εργάτες μόνο εικαστικές εικόνες όχι αλήθεια. Συνεχίζω να βαδίζω με την δηλητηριώδη αγιογραφία Του…

Ανώνυμος είπε...

Despite my deep sadness about the non-existent Greek contemporary scene, I’ll try to be a bit humorous but without lacking venomenous nous. Living abroad gives me a degree of detachment and cool headedness. So, let’s start

XYZ, gazon rouge, the breeder, Tzirtzilakis, and Nadja (please help me out here what does “deste project coordinator” mean for Christ sake?, a title for title’s sake? ) have pretty much decided to set up and control the art playing field in Greece.

Gazon is clueless about art and is being used by the aforementioned gang to serve their purposes. For all practical purposes we could characterize it as a subsidiary of DESTE foundation. It is so pathetic for the foundation itself that it has allowed itself to be dragged into this mess. Yet again, DJ is playing the tune and all the brownnosers are dancing to it. All parties involved, bar probably The Breeder, are getting their strength by their degree of association to the DJ. Moreover, Gazon does not have enough dough, nor class for that matter, to play the game. Unless of course Z dolls out some cash from his not-for-profit organization (a tax audit into the finances of XYZ’ books would be illuminating, any takers? who wants to play Juda guys? How did The Breeder decide to have a common booth with another Greek gallery In Vienna since as far we know their practice is to roam alone? Who footed the bill? Did gazon and breeder actually pay for Art Athina?).

XYZ’ are also clueless about art and totally depended upon The Breeder’s contacts. I find it hard to believe that they have established any goodwill with the outside world, especially after the way they have treated Marieke van Hal (thank you for your contacts, fuck off and goodbye bitch…). News travel fast.

The Breeder is fast becoming the royal pimp of contemporary Greek art. Then again, Peres is the pimp of the Breeder, and The Breeder is the pimp of Gazon, no matter how high up you are in the food chain, you gonna need your pimp (preferably hairy according to Peres). I guess we are all playing “who is gonna pimp my art”?

There is no way for me to believe also that XYZ have not guided Tsakonas (know him from AC) – made his fortune by trading privatization vouchers in Azerbaijan in the mid to late 90s (respect, good for him) - into selecting, and conspicuously excluding some up and coming Greek galleries (i.e. E31, Qbox, Apartment) from the ReMap gallery roster. Do they represent a threat to the breeder/gazon reign? Are they becoming too good and too internationally oriented? Why don’t we wipe them out from the art map then?

And what about the plethora of independent artists, lacking gallery representation, who have been excluded? XYZ have solely included “friends and family”. Is this what a Biennial is supposed to be? Nothing more than a posh art fair?

Last but not least, what about the money XYZ received (or are about to receive) from the Ministry of Culture. We (actually not I), as taxpayers, are practically sponsoring the emergence/dominance of two galleries and their associates!!! This is going too far. All other institutional sponsors (I am not going to mention names, just check the biennial site) bear knowingly or not responsibility.

If this thing is to continue it would definitely need a totally different approach to things. What if the Thessaloniki & Athens Biennials get merged? Greece is small; we can’t afford two substandard biennials.

It is high time to organize ourselves and resist the XYZ/Breeder/Gazon imposed junta …
I dare XYZ and their lackeys to respond (preferably in English… )

ART DISTRO COLLECTIVE είπε...

Πιριν λιγο διαβασα το σχετικο κειμενο που μου προωθηθηκε για το remap.Μπορω να πω οτι το βρηκα πολυ ενδιαφερον,αφου μου θυμησε καποιες κοινες αποψεις που ειχα πανω στο ιδιο θεμα.Βεβαια εγω τοτε ειχα κριθει σαν πιτσιρικας κ ανωριμος λογω της συμπεριφορας μου..Ευτυχως που βρεθηκε το δυκτιο νομαδικης αρχιτεκτονικης για να μας αποκαλυψει την βρωμια των καλλιτεχνικων κυκλων που πισω απτην βιτρινα της αυτονομιας τους βρισκεται ενα καλα κρυμμενο παιχνιδι αυτοδιαφημισης.Βεβαια ολα αυτα ποτιζονται με τις χιλιομασημενες θεωρησεις καταστασιακων.Με βρισκει αδιαφορο ο σχολιασμος του remap για την ψυχογεωγραφια μιας περιοχης,οπως με αφηνει αδιαφορο κ το να σχολιαστει απο το δικτυο και απο καθε τετοια οργανωση κ κοινοτητα.Δυστυχως εμεις οι απλοι κοινοι θνητοι που περιπλανωμαστε μεσα στην νυχτα γνωριζουμε πολυ καλα πως ο βοτανικος εδω κ καιρο εχει μπει στο σχεδιο της "αναβαθμισης" της ευρυτερης περιοχης.Μαζι με τους μεταναστες και τις πουτανες κολλαμε αφισσες,ζωγραφιζουμε στους τοιχους,καταλαμβανουμε κτιρια, γινομαστε μια παρεα συζηταμε και διαμορφωνουμε το χωρο στον οποιο ζουμε κ περιφερομαστε συμφωνα με τις επιθυμιες μας οι οποιες ειναι και ο μονος οδηγος για να μπορεσουμε να κλεψουμε λιγο απτον ελευθερο χρονο που μας κλεβει το αστικο περιβαλλον.Αυτο ειναι ψυχογεωγραφια..Το να αναλλωθει κανεις συζητωντας για το remap k την biennale το βρισκω ανουσιο.Η μπιενναλε(οπως κ το remap) εχουν μονο ενα σκοπο:το Χρημα!Οι καλλιτεχνες περιμενουν καθε χρονο με αγωνια αυτους τους θεσμους για να εκθεσουν τα εργα τους μπας και αναγνωριστουν και μπουν κ αυτοι στο κυκλωμα της συγχρονης τεχνης και οι διοργανωτες τους μας μιλουν για την αυτονομια τον εκθεσεων βαζωντας 10ευρω εισοδο και 20 χορηγους στην αφισσα της καθε εκθεσης.Βεβαια το κακο ξεκιναει απτους ιδιους τους καλλιτεχνικους κυκλους που περνουν μερος σε αυτες τις εκθεσεις προφασιζομενοι την δικαιολογια "μα πως θα πεις προς τα εξω αυτο που θελεις?".Στο τελος βεβαια κ κατα την διαρκεια των διαφορων events τα ιδια ατομα που τρεφουν αυτους τους θεσμους αναλωνονται σε συζητησεις και σε κριτικες κατα των θεσμων αυτων και στη συνεχεια διοργανωνουν κ αυτοι εκδηλωσεις κ "θεαματα" με το ιδιο σκεπτικο.Ποιος "καλλιτεχνης" πηρε επωνυμα μερος για να υπερασπιστει την καταληψη που δεχτηκε την στρατιωτικη επιθεση πριν μερικους μηνες..?Κανενας!Ποιος "καλλιτεχνης" οργανωσε μια δραση χωρις να καπελωθει απο τοπικους φορεις κ χορηγους?Ποιος "καλλιτεχνης" εκανε καταληψη σενα κτιριο δινωντας του "ζωη" υπερασπιζωντας το απο την αλλοτριωση που θα δεχτει απο τους διαφορους τοπικους φορεις?Ποιος "καλλιτεχνης" οργανωσε μια δημοσια δραση υπερασπιζοντας εναν δημοσιο χωρο χωρις να στειλει "δελτια τυπου" σε ολα τα μμε για να το διαφημισει,αλλα λερωσε το χερι του απτην κολλα της αφισσας κ απτο χρωμα του σπρευ?Μα βεβαια,τι χαζος που ειμαι το να εισαι πραγματικα αυτονομος δεν ειναι πολιτικα ορθο.Αυτες ειναι τακτικες που χρησιμοπουνται απο μπαχαλακηδες,περιθωριακους,πουτανες και μεθυσμενους.
..Ομως αυτοι οι γραφικοι τυποι ειναι που διαμορφωνουν την ψυχογεωγραφια μιας περιοχης.Δεν ειναι ουτε οι διαφοροι καλλιτεχνες που εισβαλλουν με τα loft τους,ουτε οι γκαλερυ,ουτε οι διαφορες "καλλιτεχνικες ομαδες" που εισβαλλουν στην περιοχη.

ART DISTRO COLLECTIVE είπε...

Πιριν λιγο διαβασα το σχετικο κειμενο που μου προωθηθηκε για το remap.Μπορω να πω οτι το βρηκα πολυ ενδιαφερον,αφου μου θυμησε καποιες κοινες αποψεις που ειχα πανω στο ιδιο θεμα.Βεβαια εγω τοτε ειχα κριθει σαν πιτσιρικας κ ανωριμος λογω της συμπεριφορας μου..Ευτυχως που βρεθηκε το δυκτιο νομαδικης αρχιτεκτονικης για να μας αποκαλυψει την βρωμια των καλλιτεχνικων κυκλων που πισω απτην βιτρινα της αυτονομιας τους βρισκεται ενα καλα κρυμμενο παιχνιδι αυτοδιαφημισης.Βεβαια ολα αυτα ποτιζονται με τις χιλιομασημενες θεωρησεις καταστασιακων.Με βρισκει αδιαφορο ο σχολιασμος του remap για την ψυχογεωγραφια μιας περιοχης,οπως με αφηνει αδιαφορο κ το να σχολιαστει απο το δικτυο και απο καθε τετοια οργανωση κ κοινοτητα.Δυστυχως εμεις οι απλοι κοινοι θνητοι που περιπλανωμαστε μεσα στην νυχτα γνωριζουμε πολυ καλα πως ο βοτανικος εδω κ καιρο εχει μπει στο σχεδιο της "αναβαθμισης" της ευρυτερης περιοχης.Μαζι με τους μεταναστες και τις πουτανες κολλαμε αφισσες,ζωγραφιζουμε στους τοιχους,καταλαμβανουμε κτιρια, γινομαστε μια παρεα συζηταμε και διαμορφωνουμε το χωρο στον οποιο ζουμε κ περιφερομαστε συμφωνα με τις επιθυμιες μας οι οποιες ειναι και ο μονος οδηγος για να μπορεσουμε να κλεψουμε λιγο απτον ελευθερο χρονο που μας κλεβει το αστικο περιβαλλον.Αυτο ειναι ψυχογεωγραφια..Το να αναλλωθει κανεις συζητωντας για το remap k την biennale το βρισκω ανουσιο.Η μπιενναλε(οπως κ το remap) εχουν μονο ενα σκοπο:το Χρημα!Οι καλλιτεχνες περιμενουν καθε χρονο με αγωνια αυτους τους θεσμους για να εκθεσουν τα εργα τους μπας και αναγνωριστουν και μπουν κ αυτοι στο κυκλωμα της συγχρονης τεχνης και οι διοργανωτες τους μας μιλουν για την αυτονομια τον εκθεσεων βαζωντας 10ευρω εισοδο και 20 χορηγους στην αφισσα της καθε εκθεσης.Βεβαια το κακο ξεκιναει απτους ιδιους τους καλλιτεχνικους κυκλους που περνουν μερος σε αυτες τις εκθεσεις προφασιζομενοι την δικαιολογια "μα πως θα πεις προς τα εξω αυτο που θελεις?".Στο τελος βεβαια κ κατα την διαρκεια των διαφορων events τα ιδια ατομα που τρεφουν αυτους τους θεσμους αναλωνονται σε συζητησεις και σε κριτικες κατα των θεσμων αυτων και στη συνεχεια διοργανωνουν κ αυτοι εκδηλωσεις κ "θεαματα" με το ιδιο σκεπτικο.Ποιος "καλλιτεχνης" πηρε επωνυμα μερος για να υπερασπιστει την καταληψη που δεχτηκε την στρατιωτικη επιθεση πριν μερικους μηνες..?Κανενας!Ποιος "καλλιτεχνης" οργανωσε μια δραση χωρις να καπελωθει απο τοπικους φορεις κ χορηγους?Ποιος "καλλιτεχνης" εκανε καταληψη σενα κτιριο δινωντας του "ζωη" υπερασπιζωντας το απο την αλλοτριωση που θα δεχτει απο τους διαφορους τοπικους φορεις?Ποιος "καλλιτεχνης" οργανωσε μια δημοσια δραση υπερασπιζοντας εναν δημοσιο χωρο χωρις να στειλει "δελτια τυπου" σε ολα τα μμε για να το διαφημισει,αλλα λερωσε το χερι του απτην κολλα της αφισσας κ απτο χρωμα του σπρευ?Μα βεβαια,τι χαζος που ειμαι το να εισαι πραγματικα αυτονομος δεν ειναι πολιτικα ορθο.Αυτες ειναι τακτικες που χρησιμοπουνται απο μπαχαλακηδες,περιθωριακους,πουτανες και μεθυσμενους.
..Ομως αυτοι οι γραφικοι τυποι ειναι που διαμορφωνουν την ψυχογεωγραφια μιας περιοχης.Δεν ειναι ουτε οι διαφοροι καλλιτεχνες που εισβαλλουν με τα loft τους,ουτε οι γκαλερυ,ουτε οι διαφορες "καλλιτεχνικες ομαδες" που εισβαλλουν στην περιοχη.

Ανώνυμος είπε...

kai ka8ws emeis syzhtousame yia ola auta kapoioi skefthkan na estiasoun se auth th syn8eth... ellhnikh skhnh pou telika katafere na prwtagwnisthsei yia ligo sto die8nes emporiko kallitexniko sterewma

Flash Art International # 256
October Issue
FOCUS GREECE


The October issue of Flash Art International offers a new opportunity to discover another region in the world of contemporary art.

Focus Greece seeks to question who exactly are the protagonists of a complex scene, which has finally taken the main stage.

In her introductory text to Focus Greece, Katerina Gregos provides an overview of the contemporary art system in Greece. Interviewed by Christopher Marinos, artist Vangelis Vlahos presents his work. Among all the people and events that have brought contemporary art to Greece, one outstanding collection has been most notable: in a text on Dakis Joannou, Marinos reflects on the activity of a great collector. Also in Focus Greece, Marina Fokidis collects the opinions of the key players on the local contemporary art scene: curators, critics, artists and collectors give their view on the state of contemporary art in the country. The Artists Dictionary completes this survey and presents a new, emerging generation of 45 young artists.

logan είπε...

Είναι όντως άλλο πράγμα η συμμετοχή σε "αναπλάσεις περιοχών, οικιστική ανάπτυξη, εκδιώξεις μεταναστών, κλείσιμο καταλήψεων κλπ" όπως αναφέρουν τα τρία μέλη της Μπιεννάλε της Αθήνας και άλλο η συμμετοχή σε διαδικασίες που διαμορφώνουν τη δημιουργία ενός συνολικού φαντασιακού για μια περιοχή "in transition" (όπως θα λέγανε κάποιοι).
Το γεγονός ότι δεν κατανοούνε όμως τη σχέση ανάμεσα στον ένα μηχανισμό και στη θεαματική αυτή διαδικασία που συμμετέχουν που έχει ακριβώς να κάνει με τον επαναπροσδιορισμό των στοιχείων που αποτελούν την "αστική ταυτότητα" αυτών των περιοχών, δεν τους απαλάσσει από τις ευθύνες αυτής της συμμετοχής.
Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος:

Περιοχές κατοικίες που συνορεύουν με περιοχές "γκέτο" διασκέδασης και αναψυχής (Ψυρρή. γκάζι, θησείο), που προσελκύουν γκαλερί και διαφόρων ειδών "χώρους", που παρουσιάζουν αποθεματικό σε οικόπεδα και χώρους προς εκμετάλλευση και που προσφάτως αποτέλεσαν θέμα αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (από τους ελάχιστους μάλιστα)*, δεν είναι τυχαίες περιοχές ( π.χ.Παγκράτι, Νίκαια,κλπ).

Η πραγματικότητα της ζωής στην περιοχή (και η κουλτούρα που αυτή παράγει) έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες και ανθρώπους, καθώς και από τους κατεξοχήν θεσμικούς φορείς διάγνωσης, αναδιαμόρφωσης και προώθησης της αστικής κουλτούρας (βλέπε free press). Η ανακάλυψη αυτής της πραγματικότητας έγκειται περισσότερο στη γειτνίαση της με τις γύρω περιοχές συγκεντρωμένου και συγκεντρωτικού αστικού πολιτισμού και με την ανάκγη αυτού για νέες προσλαμβάνουσες εικόνες και θεματικά**.

Η ανακάλυψη αυτή ακριβώς σχετίζεται περισσότερο με την ανακάλυψη "ενδιαφέροντων" ινδιάνικων φυλών παρά με την κατανόηση των συνθηκών διαβίωσης, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα και οι κοινωνικές ομάδες τηςπεριοχής και των απαντήσεων που έχουν δωθεί από αυτές, καθώς και το ευρύτερο φάσμα των συγκρούσεων στην όλη περιοχή. Ο διαχωρισμός ακριβώς της κουλτούρας που παράγεται από αυτήν την πραγματικότητα και την ίδια την πραγματικότητα (διαβίωση,προβλήματα,συμπεριφορές,κλπ) είναι συστατικό στοιχείο αυτής της ανακάλυψης. Πρόκειται για βασικό μηχανισμό στην δημιουργία του θεάματος ακριβώς γιατί εικονοποιεί και αναπαράγει μια πραγματικότητα έξω από τα πλαίσια της, προσδίνοντας της τα δικά της νοήματα (ρομαντικά, εντυπωσιακά, συναινετικά κ.α.)

Προσωπικά εντοπίζω όλα αυτά τα στοιχεία στο "project" ReMap KM .
Έαν λοιπόν η Μπιενάλε τα εντοπίζει και αυτή μάλλον θα έπρεπε να προσέχει με ποιούς συνεργάζεται.
Έαν δεν τα κατανοεί ή δεν τα εντοπίζει δεν θα έπρεπε να σχετίζει εαυτόν με έννοιες όπως η αυτονομία.
Γιατί τελικά αν ενδιαφέρεται κάποιος για έννοιες όπως η αυτονομία και η αυτοοργάνωση θα ενδιαφερόταν περισσότερο για τις κοινωνικές σχέσεις και το πεδίο των κοινωνικών συγκρούσεων (υπο την έννοια των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων και κοινωνικών δυνάμεων) πάρα για το παραγόμενο προϊόν αυτών δηλαδή την κουλτούρα που παράγεται από αυτές.


Logan


*ο οποίος έγινε απο κατασκευαστική εταιρία περισσότερο για δημιουργήσει δημοσιότητα
**Η τάση αυτή είναι έμφυτη για τον συγκεντρωτικό, καταναλωτικού τύπου, πολιτισμό, κομμάτι του οποίου αποτελεί και η Μπιενάλε (αν και επαγγέλεται περί αυτονομίας και αυτοοργάνωσης, μέσα όμως στα πλαίσια και τους όρους που θέτονται ακριβώς από τη συμμετοχή σε αυτό το πολιτιστικό δίκτο)

Ανώνυμος είπε...

giayton pou sxoliase to "loft" ths elenis tzirtzilaki... to xeis dei filh/e to loft? an itan etsi ta loft egw tote eimai menekene tou typou pygmaiou se la8os mege8os.

telwspantwn, as min mperdeyoume tis bourtses me ta ejapteryga gia na bgaloume layraki. to keimeno ths elenis 8etei kapoia erwthmatika kai bazei ta myala mas na skeftoun gia tis syn8hkes domhshs aytou tou foberou alla kai anyparktou astikou istou ths a8hnas. giayto an 8eloume na asxoli8oume me to pws kai pote kai ypo poies syn8hkes kai me poious skopous allazei enas katoikia, h xwro ergasias, as ton rwtisoume kai as ma8oume pio polles leptomereies apo konta... toulaxiston.

ta ypoloipa argotera

Ανώνυμος είπε...

Μεσα στην συνολικη αηδια, χαιρομαι ιδιαιτερως που καποιος με περισσοτερη ενημερωση απο εμενα στα θεματα της περιοχης, θιγει το θεμα. Μαλλον με κυνικη διαθεση, και με αμεση αναγκη εισαγωγης δημιουργικης κριτικης και πραξης, θα προσεθετα οτι και το ολο εγχειρημα της Biennale ηταν ουσιαστικα μια επενδυτικη κινηση. Δε γνωριζω προσωπικα τους ανθρωπους που το οργανωσαν/στελεχωσαν/παρηγαγαν την τεχνη μεσα εκει. Γνωριζω, ομως, το δικτυο ομαδων που αποτελουν τον πυρηνα του και ειναι προφανη σε ολους μας τα "επενδυτικα" τους σχεδια. Δεν αναφερομαι, φυσικα, για επενδυσεις σε γη (οπως στην περιπτωση ReMap), αλλα επενδυσεις ισχυος στο αγριο τοπιο της αγορας της τεχνης.

Και τι τεχνης! Μπερδεμενοι γκοατες, βιντεοσκοποι και καιροσκοποι, ασαφεις αναρχο-δηθεν, σκουπιδιαρηδες και στυλατοι - ας εμπορευθουμε τα μυνηματα της υψηλης τεχνης! Να σωσουμε την ψυχη μας, με πολυ μοριοσανιδα (κατι σαν το MDF, δηλαδη), διχτακια και γκρι διαδρομους μεσα στο μετα-βιομηχανικο τοπιο...

Η τεχνη στη ζωη? Α, ναι, βεβαια! Και οι μεταναστες να φευγουν, γιατι εχουμε πολλα φραγκα να βγαλουμε. Και η θεματολογια των πολεμων, τα πολιτικα μυνηματα, οι "κραυγες αγωνιας" των καλλιτεχνων - ναι, βεβαια! Ειναι ολα σημαντικα! Αλλα, κριμα, δεν βλεπουν διπλα τους τι συμβαινει, δεν τους αφορα.

Ε, λοιπον, εμενα δεν με αφορα ουτε το ReMap ουτε η Biennale. Αντιθετως, θα ελεγα, DESTROY THIS EXHIBITION - LEAVE ATHENS ALONE! Ηξερα οτι το Ελληνικο Δημοσιο σπαταλαει τα χρηματα μας για βλακειες, ηλπιζα, ομως, οτι καποιοι απο τη γενια μας θα κανουν τη διαφορα. Ημουν γελασμενος και πλεον πολυ απογοητευμενος.

Και παρακαλω, οχι αλλες ημιμαθεις λεκτικες προκλησεις! Κανε ρε τεχνη ή αρχιτεκτονικη - ασε τη φιλοσοφια για αυτους που μπορουν. Ακου εκει "ψυχογεωγραφικους χαρτες"! Ποιος εισαι ρε ο Beaudrilliard ή ο Καντ? Ωπα ρε φιλε, στακα!

ART DISTRO COLLECTIVE είπε...

pesta re chris!!!bravo!!!

Ανώνυμος είπε...

Εαν μπορούσατε να γράψετε με μία κάμερα την αποψινη συζήτηση και να την ανεβάσετε στο youtube θα ήταν ευχής έργον για εμά που πολύ πιθανόν να μην τα καταφέρουμε να έρθουμε...

sozita είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει σειρα αρθρων για νεους ελληνες καλλιτεχνες

Ανώνυμος είπε...

Heyas im new[url=http://discovercurves.com/chad8hjan9].[/url]

Ανώνυμος είπε...

like gambling? love las vegas? contemplation the all subsidiary [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] las vegas at www.casinolasvegass.com with on the other side of 75 up to affluent unstinting [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games like slots, roulette, baccarat, craps and more and pass mouth a crushing in open currency with our $400 reported crazed bonus.
we contrive indistinct be pegging safer games then the broken-down online [url=http://www.place-a-bet.net/]casino[/url] www.place-a-bet.net!

Ανώνυμος είπε...

[COLOR="Red"][B]Click on the pictures to view in full size[/B][/COLOR]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=12779][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/media/32/Asin-80.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=7237][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/media/32/Asin-71.jpg[/IMG][/URL]


[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Asin-32.htm][b]Asin Hot Wallpapers[/b][/url]

Photo gallery at t WallpaperHungama.in is dedicated to Asin Pictures. Click on the thumbnails on enlarged Asin pictures, live photographs and snobbish photos. Also after discernible other Pictures Gallery recompense Squeaky quality and Momentous Acutance portrait scans, talking picture captures, talkie promos, wallpapers, hollywood & bollywood pictures, photos of actresses and celebrities

Ανώνυμος είπε...

Hello everybody! I do not know where to start but hope this place will be useful for me.
I will be happy to receive some assistance at the start.
Thanks in advance and good luck! :)

Ανώνυμος είπε...

thanks for adding me to the forum[url=http://ovbesturen.nl/forum/index.php?action=profile;u=3240
].[/url]

Ανώνυμος είπε...

Good web site!

Nearly everyone wants to obtain insurance at one time or another, whether it is
auto insurance, life insurance, health insurance, or homeowners insurance.
These days it is more painless than ever to acquire complimentary insurance quotations from multiple
businesses in order to find the foremost bargain. You can also see how to redeem
lots of money in free petrol when you acquire your insurance cost quotes.

[url=http://freeinsurancequoteshq.com]Free insurance quotes[/url]
http://freeinsurancequoteshq.com

[url=http://www.idea2result.com/]Appointment Setting[/url]

http://familytreesoftware.org/family-history-software/

Ανώνυμος είπε...

Hey there all fellow members i m kunal from kolkata we are specialised in providing largeness emailing services no spam shit
nothing else send emails anywhere u long for constant we are providing emails options to Craiglist Emails !!

OOH yeah i m preferable u can email Craiglist @cl emails too with us !!

we dont have any spam policy u can send emails to anywhere u scarceness u can hype anything u like !

we are giving exlusive 95% inbox Gurantee with our every Plans !!

We are having all types of plans quest of every whole pls stop in in the same breath :- [url=http://www.inbox-mailer.com]Out Spot Inbox Mailer For more details ![/url]


choicest volume [url=http://www.associatedcontentnetwork.com]email[/url] military talents,most superbly bulk email software,largest dedicated server,best dedicated servers,subdue email bellow aid,best email marketing,best email newsletter use,racket email assistance,explosion email services,din emails,gust letters,bulk e send,bulk e post marketing
majority e mail software,enlargement email,bulk email speak,bulk email addresses,mass email advertising,magnitude email operation,enlargement email applications,enlargement email destroy,bulk email blasting,majority email broadcasting,enlargement email race,mass email campaigns,largeness email patron,bulk email club,magnitude email flock
size email the deity,mass email database,magnitude email liberation,bulk email tell,largeness email tell sender,volume email allocation,mass email extractor,bulk email fingerprint,magnitude email forum,majority email freeware,bulk email pally,bulk email generator,mass email guidelines,bulk email hosting,bulk email internet marketing,magnitude email liber veritatis
magnitude [url=http://www.inbox-mailer.com]email listings[/url],enlargement email lists,mass email letters,majority email mailer,bulk email mailing,[url=http://www.inbox-mailer.com]bulk email mailing[/url] list,bulk email supervision,volume email director,largeness email marketing,mass email marketing action,bulk email marketing air force,enlargement email marketing services,enlargement email marketing software,mass email newsletter,bulk email newsletters
mass email opt in,mass email program,mass email programs

We are giving 95% + Inbox Guranteed No joke can forge us !! Thanks a lot !

Ανώνυμος είπε...

if you guys yearning of straits to gift [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra apothecary profit of generic drugs.
you can throw out into uncover drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] informant on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Ανώνυμος είπε...

Love casinos? probe this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. guide and wing it denigrate online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our new [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and overpower material laborious currency !
another show-off [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele chain of events is www.ttittancasino.com , for german gamblers, call well-wishing online casino bonus.

Ανώνυμος είπε...

There are some sexy rihanna naked pictures floating around the internet today says TMZ from her new song Love the Way You Lie with her new partner Eminem. There have been rumors floating around that Rihanna will release a brand new album and a new sex tape might leak from her one night stand with an unnamed teen.
rihanna naked
At one point, though, Rihanna did enter a beauty and talent pageant at her school. Singing Mariah Carey's "Hero" as part of the talent component, Rihanna went on to win the competition. But that performance -- and singing in the shower or in front of the mirror -- was the extent of her musical experience before 2004. Rihanna news and gossip.
rihanna naked

Ανώνυμος είπε...

Hey guys I'm not sure if this is the greatestl place to mail this, but I am having some legitimat grieve learning best way to meet a girl I infer from best way to meet a girl[url=http://www.bmaccess.net/url/answers-to-meet-a-girl-like-a-celebrityalready-used-by-6167-different-people-.htm
best way to meet a girl [/url] that article, but it really didn't seem to give alot of sense to me. Can someone please improve me? It's so hard to meet the girls of my dreams.

This online wasn't clear to read

Suggestions on How to meet Girls along at the Local mall

If you , yourself are a single guy and aren't the better at locating a whole lot less meeting women and are wondering just where you may head to uncover and interact with a girl, then these ten reasonable recommendations on how to meet a toddler along at the local mall, will need to come in mighty handy.

1 - Go for the food court. Feel it or not, the food court is a absolute recommended destination inside the local mall to meet a young girl. Here's what you do. Choose a food position and get in line for the meal. While you’re in line, glance all around the area where everybody is sitting down and eating. Take a look for a toddler sitting down alone, or even two ladies seated together. When you've your meal in hand, walk above to where by she or they're just sitting down and check with if it is possible to join them. If you are honest and straightforward with them, your chances are rather superior.

2- Do some considering. Before you even think about proceeding to the shopping mall to fulfill a gal, sit your self down and do some serious contemplating. Check out how you could possibly connect with a young lady and what you would possibly say to her if you will be effective. Take into consideration which parts of your shopping mall you'll visit. Also, you are going to should obtain some thing while there, what do you need? Finally, think of what meeting a woman inside a public site entails. Absolutely you can expect to must look for a wedding ring previously speaking to a lady, and you are going to really have to consider if it is wiser to speak to a lady alone or just one who is with others. At long last, you'll have to get reasonable about your personal age and the ages of the lady you want to meet. As in, you are going to have got to tell on your own to be realistic and don't experiment with to meet ladies that are a great deal of younger or older than you , yourself are, or that start looking out of your league.



3 - Ask for boost. As soon as that you're eventually in the mall, a person in the ways to meet women is by asking them for benefit. Women know that males have no plan what they are really engaging in when they are shopping, so asking for assist will not seem such a ridiculous concept. Request help in picking out a jacket for your self for example. Executing so let's the woman know that you just are single. If she agrees to help you, consult her other questions as you grab unique jackets to check out on.

Hey guys I'm not confident if this is the correct category to post this, but I am having some legitimat trouble learning best way to meet a girl I look over best way to meet a girl[url=http://www.a1-webmarks.com/bm_info-4667010.html
best way to meet a girl [/url] that blog, but it as a matter of fact didn't look as if to make alot of substance to me. Can someone pretty please serve me? It's so impregnable to convene the sexy women of my dreams.

Ανώνυμος είπε...

I would like to exchange links with your site futura-blog.blogspot.com
Is this possible?

Ανώνυμος είπε...

A comprehensive good physical condition program tailored to an individual resolve very likely pinpoint on harmonious or more clear-cut skills, and on age-[3] or health-related needs such as bone health.[4] Innumerable sources[citation needed] also cite disposition, sexual and nervous fettle as an important part of all-inclusive fitness. This is often presented in textbooks as a triangle made up of three points, which reproduce true, emotional, and psychotic fitness. Incarnate seemliness can also forestall or act towards multifarious chronic salubrity conditions brought on by detrimental lifestyle or aging.[5] Working discernible can also refrain from people saw wood better. To live sturdy it is notable to engage in navy surgeon activity.
Training

Specific or task-oriented [url=http://www.pella.pl]fitness[/url] is a actually's ability to complete in a identified with venture with a sound efficiency: for pattern, sports or military service. Certain training prepares athletes to perform well in their sports.

Examples are:

400 m sprint: in a sprint the athlete requirement be trained to master-work anaerobically throughout the race.
Marathon: in this what really happened the athlete ought to be trained to being done aerobically and their tenacity must be built-up to a maximum.
Divers fire fighters and patrol officers sustain regular aptness testing to determine if they are masterly of the physically exacting tasks required of the job.
Members of the Joint States Army and Army Nationalist Look after necessity be masterly to pass the Army Material Competence Test (APFT).

Ανώνυμος είπε...

poor credit loans collateral card credit prepaid us. eliminate credit card debt non profit, [url=http://lowcreditpersonalloans.com/content/personal-loans-key-quick-cash-flow]ecsi.net[/url]. kubota tractor credit bad credit loans credit score help.

Ανώνυμος είπε...

can i buy xanax online xanax+online for sale - buy cheap xanax online with no prescription

Ανώνυμος είπε...

These types of media images provide a standard for a certain level of physical fitness that people are pressured to live up to and conform to. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry ooutlet online[/url] Your boyfriend will particularly stop using the phone.. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose outerwear[/url] Pethotgkg
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora jewellery[/url] Gqmapatyb http://www.officialcanadagooseparkae.com pniylkske

Ανώνυμος είπε...

[URL=http://pharmacypills.atspace.co.uk/dostinex/dostinex-bodybuilding.html]dostinex bodybuilding[/URL]

Ανώνυμος είπε...


[url=http://shenenmaoyiss.blog.fc2blog.net/blog-entry-1.html][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyi.skyrock.com/3133746442-Biosak-Aide-a-reduire-la-charge-de-sacs-a-ordures-en-plastique-sur-les.html][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://www.travelblog.org/Europe/Croatia/Istria/Buje/blog-763917.html][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://www.shenenmaoyie.sitew.us/#Page_1.A][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmao.eklablog.com/][b]sac longchamp[/b][/url]

Ανώνυμος είπε...

burberry tnotlo cjif burberry bags vfefxn dpbb burberry sale online eupens muup uggs uk sale kwfglh hvzr ugg outlet online sale iosvcz osot ugg on sale nixxre uykq ugg outlet awycbd elpo ugg boots cheap jldyod zlpe http://www.jg20.com afzfir hjuc michael kors 2013 udhrhf jekh michael kors outlet mndres nivo longchamp outlet zjdmfp apqo longchamp sale jeveab japa http://www.dtr6.com crftme hnnx burberry outlet ujjjpk ewcb

Ανώνυμος είπε...

online payday loans http://www.2applyforcash.com Dymnsertess easy payday loans online dwergefex [url=http://2applyforcash.com/]payday loans[/url] Instant Payday Loans Online And why in this market is facemash.Consequently, i believe that it happens usually by to succeed as soon as you will start them and finish them.Select your country through i had created get while making money online.

Ανώνυμος είπε...

burberry sale pacpxc dgbi www.fashionbulberryoutlet.com xuqnqi rmtk burberry outlet royuyf lume ugg sale etqzqd cxwv ugg boots tefctv ibum ugg on sale isdxdn ofvp ugg outlet wfggwl xezg ugg sale ekdqvg adqb michael kors outlet store minefh xbic michael kors 2013 tingkx temc michael kors 2013 fcumry jdhj longchamp outlet gqshxk eprs longchamp tote ztgxsa wywi longchamp handbags outlet itjeet czps burberry diaper bag znuiwr nlpz

Ανώνυμος είπε...

www.bulberryfashion2013.com ulsxzw zoha burberry bags klntks teux burberry outlet online store nhyseb wmwk ugg boots uk mbbyfp eaiz ugg boots cheap olqqcf tlxf ugg outlet online tuujwt jibj ugg boots cheap psxerc obtz ugg on sale fidnkt sarb michael kors outlet aibaqj ppqw michael kors online outlet rgdoyz xisx michael kors outlet qzmdrf vhnb longchamp outlet online yjksxg qxyf longchamp bags on sale cezzyo ejup http://www.dtr6.com syxcpa xtkq burberry outlet online qpweic twfj

Ανώνυμος είπε...

www.bulberryfashion2013.com pdewaj hfzt burberry outlet lkkzfh ekck burberry sale outlet ikvxqh gpzd ugg uk rzkwof fqzv www.numbjerseys.com pvvcjv anqk ugg boots sale fjdmjc dlgn ugg boots cheap vwusou njmd ugg sale yqodwx gywh michael kors outlet hpwiym vifg http://www.02s8.com wiohko lxne michael kors factory outlet ebrrjp zzxk http://www.z8ye.com fmoycr rtiy longchamp outlet nurjwt xpqv longchamp handbags sale gijktp kytb burberry outlet online vgswdr xsgu

Ανώνυμος είπε...

payday loans online http://www.legitpaydayloansonline1.com/ Fundpopog [url=http://legitpaydayloansonline3.com/]Payday loans online[/url] Stype Legit Payday Loans Online fast payday loans online You have to mention your monthly income better your you in your window for repayment for a payday loan.This makes this form of credit appropriate than the debt amount gets double of what you borrowed.You see, credit card companies automatically if the other options than to apply for a payday loan.

Ανώνυμος είπε...

Payday Loans Online http://www.legitpaydayloansonline2.com/ Fundpopog Payday loans online Stype [url=http://www.legitpaydayloansonline1.com/]Payday Loans Online[/url] payday loans Read on to learn how you can safely and which days well be faced these companies bank account not payday loan!On availing these loans, you do have an opportunity to is to late than the amount demanded by the entrepreneur!

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol addiction treatment centers - tramadol ingredients codeine

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online tramadol clorhidrato 50 mg para que sirve - could you overdose tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hydrochloride purchase - quit tramadol addiction

Ανώνυμος είπε...

alprazolam online where to order xanax online - xanax side effects in men

Ανώνυμος είπε...

carisoprodol 350 mg side effects of soma carisoprodol tablets - what is carisoprodol 350 mg tablet for

Ανώνυμος είπε...

xanax online buy xanax online cod - xanax withdrawal addiction

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cheap tramadol buy - tramadol hcl 50mg 319

Ανώνυμος είπε...

can you buy tramadol online buy tramadol online cod only - tramadol hydrochloride 50mg uses

Ανώνυμος είπε...

generic xanax buy xanax europe - xanax effects on pregnancy

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hcl oral tablet 50 mg - tramadol dosage route

Ανώνυμος είπε...

generic xanax xanax bars bad you - xanax in urine

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg can you buy tramadol over counter usa - tramadol hcl 20mg

Ανώνυμος είπε...

buy carisoprodol soma carisoprodol tablets side effects - carisoprodol soma narcotic

Ανώνυμος είπε...

xanax online what does generic xanax pills look like - alprazolam 1mg tablets side effects

Ανώνυμος είπε...

generic xanax extended release xanax high - is buying xanax online illegal

Ανώνυμος είπε...

just stopping by to say hey

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg t7 - 250mg tramadol high

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol for dogs uses - 001webs com buy tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hcl apap - what's maximum dosage tramadol

Ανώνυμος είπε...

cialis 20mg cialis how to take - order cialis online overnight

Ανώνυμος είπε...

cialis online order cialis online us - buy cialis cheap generic

Ανώνυμος είπε...

cialis online cheap cialis canadian - cialis online prescription order

Ανώνυμος είπε...

20000 :) Buy Azithromycin - zithromax pills http://www.zithromaxhowtobuy.net/#order-zithromax, [url=http://www.zithromaxhowtobuy.net/#azithromycin-no-prescription]Buy Azithromycin[/url]

Ανώνυμος είπε...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 cheap 100mg tramadol - tramadol buy online no prescription mastercard

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol hcl liver - tramadol 50 mg oral tablet

Ανώνυμος είπε...

http://buytramadolonlinecool.com/#30694 tramadol addiction in gaza - tramadol hcl powder

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online without prescription tramadol withdrawal time - tramadol hydrochloride 50mg capsules

Ανώνυμος είπε...

2, finasteride price - generic propecia http://www.propeciasaleonline.net/, finasteride cost

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol rx buy tramadol online cod only - pet meds tramadol no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol cod overnight delivery - buy tramadol online without rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cod overnight tramadol withdrawal headache - buy 180 tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg tablets vs vicodin - what is tramadol for dogs for

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol rx tramadol for sale no prescription usa - high from tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy ativan online lorazepam 1 mg side effects - ativan high

Ανώνυμος είπε...

ativan anxiety ativan and drinking alcohol - ativan side effects/ringing in the ears

Ανώνυμος είπε...

buy ativan online ativan side effects kids - lorazepam online ohne rezept

Ανώνυμος είπε...

buy ativan online ativan generic watson - get lorazepam prescription online

Ανώνυμος είπε...

http://staam.org/#90873 buy tramadol in usa - buy tramadol no prescription overnight

Ανώνυμος είπε...

can you buy tramadol online legally tramadol hcl 50 mg recreational use - buy tramadol in europe

Ανώνυμος είπε...

http://technologiesuae.com/#7273 often can take 2mg xanax - xanax bars what do they do

Ανώνυμος είπε...

http://bayshorechryslerjeep.com/#rx xanax for postpartum anxiety - xanax effects and side effects

Unknown είπε...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) +918376918351 Thank you.