Επίθεση των ΜΑΤ στην κατάληψη Μυλλέρου & Γερμανικού

Σήμερα νωρίς το πρωί χτυπήθηκε η κατάληψη Μυλλέρου και Γερμανικού. Μεγάλη αστυνομική δύναμη (ΜΑΤ και χαφιέδες) γέμισε την περιοχή του Μεταξουργείου και εκκένωσε την κατάληψη, η οποία μετρά ήδη ένα χρόνο ζωής με δημιουργικές παρεμβάσεις στη ζωή της γειτονιάς. Οι καταληψίες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και θα περάσουν αυτόφωρο.

Το Μεταξουργείο είναι μια γειτονιά που τελευταία έχει μπει στο στόχαστρο της “ανάπλασης”. Εμπορευματοποίηση δημοσίων χώρων, αλματώδης οικιστική ανάπτυξη, αύξηση στα νοίκια, διώξιμο των μεταναστών, εξαφάνιση της “γειτονιάς” είναι μερικά από τα παθογενή σημάδια μίας τέτοιας “ανάπλασης”, που μέχρι τώρα έχει χτυπήσει το Ψυρρή, ένα μέρος του Θησείου και κατηφορίζει απειλητικά προς τα φιλόξενα (ακόμη) σοκάκια του Μεταξουργείου.

Τα παιδιά της κατάληψης γνώριζαν ότι θα έρχονταν αντιμέτωπα με το σκληρό πρόσωπο της καταστολής, αφού θα ήταν οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν σε κάτι τέτοια σχέδια. Ίσως οι άπειρες χαμένες ώρες που έδωσαν, για να μετατρέψουν ένα εγκαταλελειμμένο χώρο σε χώρο δημιουργίας για τον καθένα, μπορεί να πάνε στράφι. Τίποτα όμως δε χάθηκε, όλα συνεχίζονται.]

[από το http://inlovewithlife.wordpress.com/2007/05/29/57/]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα συνεχίζονται...

S.A.K είπε...

allilegii se olous tous diokomenous
kalo kouragio na ginoun draseis allilegihs

Ανώνυμος είπε...

Καλά σας κάνανε βρωμεροί λεχρίτες !!!!!!!!!