Αγνοείστε τα μμε! Κατεβείτε στους δρόμους!

Τα μμε απέδειξαν περίτρανα αυτές τις μέρες ότι δεν είναι παρά μηχανισμοί κατασκευής συναίνεσης προς χάρη της άρχουσας τάξης και του συστήματος. Το ίδιο έκαναν και πολλοί «επώνυμοι» μπλόγκερς (η δήθεν «δημοσιογραφία των πολιτών», τρομάρα τους), οι οποίοι μπροστά στο «παράθυρό τους στον κόσμο» ξεφωνίζουν μαλακίες, αγανακτισμένοι τάχα μου για την «κατάπτωση της δημοκρατίας μας». Τα ασύστολα ψεύδη, η συκοφαντία, η απόκρυψη, η διαστρέβλωση και η συγκάλυψη ξεπέρασαν κάθε όριο που μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα δικαιολογείται. Και μην βιαστούν κάποιοι να μας πουν ότι εδώ το κράτος δεν επέβαλε σε κανένα μμε λογοκρισία, ότι έχουμε δημοκρατία, ελευθερία έκφρασης, κ.λπ., κ.λπ.. Ας αναρωτηθούν «σε ποιον ανήκουν τα μμε;» και θα καταλάβουν τι βλέπουν και τι ακούν αυτές τις μέρες. Βαρέθηκα πια αυτή την υφέρπουσα φασιστοειδή λογική της «φιλελεύθερης δημοκρατίας» και όλες τις γελοιότητες που την υποστηρίζουν. Όλοι αυτοί οι κουστουμάτοι κύριοι και οι ξανθές κυρίες, αλλά και οι «want to be a star» του διαδικτύου και των «νέων μέσων», δεν θα δαγκώσουν ποτέ (μα ποτέ!) το χέρι που τους ταΐζει. Και δεν εννοώ τα αφεντικά τους καθώς πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους, αλλά το σύστημα και τις «αξίες» του: τη «δημοκρατία», την «περιουσία», την «ελευθερία», την «ισότητα», τη «δικαιοσύνη», την «αξιοκρατία», τον «πολιτισμό».

Όσοι βρίσκονται στους δρόμους, στις σχολές, στα στέκια, στις συνελεύσεις, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, ξέρουν ότι αυτές τις μέρες ζουν κάτι μεγαλειώδες και σημαντικό, μια ιστορική αστεακή εξέγερση που λόγω των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών της δεν μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες. Τα μμε θέλουν να παρουσιάσουν μια εικόνα χάους, μιας «κοινωνικής αναταραχής» που δεν έχει κανέναν πολιτικό στόχο αλλά, όπως έλεγε κι ένας πάνσοφος καθηγητής πανεπιστημίου ψες στην ΕΤ3, είναι μια «συναισθηματική αντίδραση»!!! Αυτά τους συμφέρει αυτά λένε.

Χθες, μετά την πορεία, έγιναν ανοιχτές συνελεύσεις σε σχολές (ήμουν στο ΕΜΠ) όπου πάρθηκαν αποφάσεις για την συνέχιση και την οργανωμένη κλιμάκωση του αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Το Πολυτεχνείο θα είναι το συντονιστικό κέντρο και γίνεται προσπάθεια οργάνωσης ενός δικτύου αντι-πληροφόρησης, με ραδιοφωνικό σταθμό, ιστοσελίδα, κ.λπ.. Τέθηκαν συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα (αφοπλισμός της αστυνομίας, κατάργηση μονάδων καταστολής, τιμωρία των ενόχων για όλα τα μέχρι σήμερα εγκλήματα των μπάτσων, απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και όλων των αγωνιστών κρατουμένων, παραίτηση της κυβέρνησης, κ.ά.). Η συνέλευση κάλεσε όλες και όλους να συμμετέχουν ενεργά στην κατάληψη και να μην επιτρέπουν στις δυνάμεις καταστολής και στους φασίστες συντρόφους τους να επιδίδονται σε ένα όργιο κατασταλτικής βίας καθημερινά. (Παρεμπιπτόντως, όταν συμβαίνει το μακελειό, οι τηλεοπτικές κάμερες που όταν θέλουν πάνε παντού -μη μας πουν τώρα ότι στα Εξάρχεια είναι πιο επικίνδυνα από ότι στη Βαγδάτη-, ως δια μαγείας στρέφονται αλλού. Ο δε φωτογράφος που τράβηε τη φωτογραφία με τον ματατζή που σημαδεύει τους διαδηλωτές με περίστροφο απολύθηκε από τον "Ελεύθερο Τύπο". Τι σημειολογική ειρωνεία! Η εφημερίδα αυτή είναι "ελεύθερος" Τύπος όσο "ελεύθερη" είναι η δημοκρατία.)

Είναι υποχρέωση κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου και καθενός που πιστεύει σε μια άλλη κοινωνία, να συνδράμουν με κάθε τρόπο και χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον αγώνα που συνεχίζεται.
Να κατέβουν στις πορείες (σήμερα Πέμπτη, 18.00 στα Προπύλαια, Παρασκευή, 12.00 στα Προπύλαια, 15.30 στο Σύνταγμα, και όπου αλλού), να συμμετέχουν στις ανοιχτές συνελεύσεις και στις επιτροπές συντονισμού και ενίσχυσης, να περιφρουρήσουν με την παρουσία τους το κίνημα από τη βάρβαρη κρατική καταστολή και να αντισταθούν αν χρειαστεί.
Τώρα δεν είναι ώρα για αναλύσεις και αναστοχασμό, είναι ώρα της δράσης! Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει χαθεί. Όλα είναι ανοιχτά και περιμένουν εμάς να τα διαμορφώσουμε.

4 σχόλια:

Rec-memberX είπε...

...δηλαδή, αυτό που λες είναι να καταλύσουμε την αστική δημοκρατία;
άκουσε να δεις, πέρα από την συναίνεση υπάρχει και η στοιχειώδης συνεννόηση. Δεν βλέπεις ότι η δράση που υποστηρίζεις οδηγεί σε όξυνση χωρίς τέλος; Τί ακριβώς προτείνεις;
Έχεις την εντύπωση ότι όλο αυτό έχει ρεαλιστική βάση που να επιφυλάσσει οποιαδήποτε δυνατότητα κοινωνικής οργάνωσης;
Μας προτείνεις να βουτήξουμε στο κενό και να ρισκάρουμε κάθε τι κεκτημένο; Έστω, η στάση μου είναι ρεφορμιστική και δεν σε αφορά, αλλά τουλάχιστον, εγώ προσπαθώ να καταστρώσω ένα ρεαλιστικό σκεπτικό.
Αντίθετα, εσύ θεωρείς ότι η χώρα αυτή έχει την δυνατότητα να κινηθεί προς το άγνωστο πετυχαίνοντας το βέλτιστο;
Δεν βλέπεις ότι όλο αυτό θα καταλήξει σε κάτι τραγικό;
Δεν βλέπεις ότι η μόνη πιθανότητα είναι η κατάρρευση; και το πολύ πολύ η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το όραμα που προτείνεις. Έχω την αίσθηση ότι ξεχειλίζει η διάθεσή σου για καταστροφή. Όμως στις γειτονιές οι άνθρωποι δεν συμμετέχουν. Ανοίγουν τα περίπτερα και τα μικρομάγαζα και βουβά συνεχίζουν αυτό που είναι η ζωή τους. Δεν μιλάνε καν για όσα συμβαίνουν. Μια δυστοπία.
Μήπως υπερεκτιμάς το ταξικό βάθος της αναταραχής; Η Βακχεία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης πόσο μπορεί να συνεχιστεί; Δεν έχεις σκεφτεί καθόλου τι θα μπορούσε να ακολουθήσει;
Η μέθη είναι το μόνο που επιθυμείς;
Κρίμα που δεν πέρασες από το αστικό και ηθικοπλαστικό Transleatme, έτσι για να συζητήσουμε! Δεν σε ενδιαφέρει πια να συζητάς νομίζω. Δεν ξέρω τι επιθυμείς πολιτικά, τι ακριβώς θα έκανες πρακτικά αν είχες εσύ την ευθύνη.

koritsi_oksi είπε...

ναι, η δράση πρέπει να συνεχιστεί, συμφωνώ, φτάσαμε ως εδώ και υπάρχει δυναμικό, δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την πρώτη παρόρμηση του "να ησυχάσουν όλα να γυρίσουμε στις δουλειές μας να κάνουμε Χριστούγεννα", είναι η μεγαλύτερη παγίδα αυτή τη στιγμή που καλλιεργούν τα ΜΜΕ αλλά πόσο μπορεί αυτή η δράση να συνεχιστεί όσο δεν υπάρχουν ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις από τον κόσμο που διαδηλώνει? συμφωνώ να πέσει η κυβέρνηση αλλά στην πράξη τι έχουμε να αντιτάξουμε? να πέσει ο Καραμανλής και να ανέβει τι? ο παπανδρέου? η Παπαρήγα? ο Αλαβάνος?
εγώ προσωπικά διαρκώς παλινδρομώ μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας σχετικά με το τι μπορεί να προκύψει από όλα αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Τις συνθέσεις και τις συναινέσεις και τις συνενοήσεις να τις βάλεις εκεί που ξέρεις. Μπουρζουάδες του κώλου. Τόσα χρόνια τι κάνετε; Τώρα το είδατε το κενό; Τόσο χρόνια ψευτοαστικής δημοκρατίας που νομίζατε ότι τσαλαβουτάγατε στην Καραϊβική της ευθύνς; Δεν βλέπατε ότι βουλιάζετε γενιές ολόκληρες στο βούρκο "ρεαλιστικών σκεπτικών σας"; Χεστήκαμε για τα μικρομάγαζα και για τους μικρανθρώπους σας. Τα μικρά όταν είναι ασήμαντα καλύτερα να μην υπάρχουν...

Αν δεν μπορείτε να δείτε ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι σύνθεση και συναίνεση των ανθρώπων που έρχονται μετά από εσάς γιατί εσείς αποτύχατε καλύτερα να βγάλετε τα μάτια σας. Η Βακχεία συνεχίζεται...

Rec-memberX είπε...

Klasma,

Επειδή με περισσή αυθάδεια σφάζεις ότι δεν σου γεμίζει το μάτι, υποστηρίζοντας ότι
"τα μικρά όταν είναι ασήμαντα καλύτερα να μην υπάρχουν", αναρωτιέμαι αν σκέφτηκες να συμπεριλάβεις και τα κλάσματα;

Τα Ερυθρά Κμερ ξέρεις τι είναι; Αλλοίμονο αν αποκτήσεις την ελάχιστη εξουσία, το πρώτο βιβλίο που θα έκαιγες θα ήταν "ο Θεός των μικρών πραγμάτων".